Het project, “Het rijdende verhalenhuis”

VERTREK: 4 juli 2019 vanuit Bears (FR).
DUUR van de reis: afhankelijk van de vraag naar mijn verhalen
RICHTING: Vanuit het uiterste noorden weer verder
DOEL: Onderzoeken en verbinden

“Kleurrijk wandelprotest tegen de rotgang der dingen, ” staat er op mijn huisje. In deze snelle tijd van almaar toenemende schaalvergroting, houd ik het zo klein mogelijk. Niet alleen mijn beweegbare huisje en mijn energiegebruik, maar ook de voetstappen die ik zet. Zo trek ik voort.  De oogst is groeiende aandacht en inzicht in de wereld om me heen, die ik deel.

Het woord rotgang is op diverse manieren te vertalen. Het gaat over snelheid. Het gaat over de snelheid van wielen die rondrazen op de weg en op de mooie bodem van ons land. Maar het gaat ook over de snelheid waarmee angst vat krijgt op mensen, de snelheid waarmee slecht nieuws eerder wordt geloofd dan het goede nieuws en de snelheid waarmee vooroordelen vat krijgen.

Hoe langzamer ik voortga, hoe meer verhalen komen naar me toe. Het is een netwerk aan kristallen draden, en ik onderzoek ze, door te gáán. Ik diep de verhalen uit en verbindt ze met mijn eigen verhaal.

Het gaat over mensen, dorpen, boeren, en de invloed van onze groei-economie op het leven en kleine gemeenschappen.

 

.

.

DETAILS VAN HET MATERIAAL

.

WANDELHUISJE: Gewicht 1500 kg. Vloeroppervlak 6 M2, naar boven uitlopend tot bijna 8 M2. Kastruimte achter onder het bed en een diepe laadruimte onder de vloer. Isolatie 8 cm dikke Doschawol. Warmtebron: Twee grote ramen aan weerszijden, voorzien van luiken, een warmtepaneel van 200 W en een Salamanderkacheltje waar ook op gekookt kan worden.

BED: Middelste gedeelte is een doorzichtige plaat die kan worden opgehesen tot aan het daklicht. Kan ook als tafel worden gebruikt in het midden van de hoefijzervormige zithoek.

ZONNEPANELEN 300Wp, onzichtbaar verwerkt op het dak, huishoudelijk gebruik. Lithium-ion accu voor opslag.

BAGAGEWAGEN 200 kg, met deksel van 120 X 200 CM. Mijn gereedschappen zitten erin, met plaatmateriaal er boven op, dat dient als aanrecht. Er staan een paar keukenspullen en een eenpitsgasstel.

ZONNEPANELEN op deksel BAGAGEWAGEN: 33oWp voor de Mover XL, maar de Charge Controler laat 225 Watt door.

MOVER XL: Gewicht: 150 kg. Trekt 3500 kg. Kan maximaal 6 km per uur. Twee accu’s waar ik ongeveer 10 km mee kan rijden, dus twee uur lopen per dag en de rest van de tijd laden. Ik heb een test gedaan van 7 km, met ook een hellingproef, die hij goed doorstond. Maar dat was zonder bagagewagen.

BEZIT: Ik heb alles mee wat ik bezit, mijn werkplaats en mijn woning. Ik heb ook geen opslagruimte. Het is wat het is. Deze selectie te maken uit een berg aan materialen en bezittingen, dat heeft mij vele jaren gekost.

.

.

 

De vensterbank is constructief erg belangrijk en zat er als eerste in, evenals de hoekplankjes, die met dezelfde dikke deuvels, voorzien van voldoende houtlijm, in de constructie zijn geslagen

 

Meer zien? Kijk naar de film van Sanne Jacks, of zoek mijn pagina op met filmpjes en twee docu’s van de bouw. https://youtu.be/RUsQd3vE4LA of https://alowieke.blog/film-wilde-tekens/

..

Mail: alowieke@gmail.com

Op deze pagina vind je het contactformuler voor het boek