Het boek: “Een tocht langs kantelende wegen”

.

Ik duw tegen mijn electromover, die mijn wandelhuisje trekt. Hij rolt steeds de weg af. Mijn wielen rollen verder en verder, over kantelende wegen, die de toenemende snelheid van ons verkeer in balans moeten houden.  Op scheve voet, al duwend, houd ik mijn treintje op de juiste helft van de weg.

Maar de kantelingen gaan verder dan de weg alleen, de tijd raast door als een op hol geslagen vliegwiel en het levenspad van vele mensen staat nu op kantelen. Op mijn reis praat ik met voorbijgangers en soms blijf ik langer staan, om verhalen uit te diepen en om me heen te kijken.

.

Verhalen van ver
verbinden met verhalen van dichtbij.
Dat probeer ik door mijn wandeling
Mondialisering is groot en ingewikkeld.
Niet te overzien.
Een toevlucht is denken in stereotypen
en het zich vast houden aan kreten
als een wankele paal in de branding
in de chaos die steeds groter wordt
Het verhaal van wat mensen aangaat
wordt weggespoeld in de onnavolgbare snelheid
van onsamenhangende veelheid

 

 

Kaatsveld Weidum, een tekening uit het boek

.

Het boek wordt meer dan 200 pagina’s dik en het manuscript ligt op dit moment al meer dan vier maanden te wachten bij uitgeverij Pepperbooks&Kluitman. De thema’s erin zijn actueel en tijdloos tegelijk, maar het boek kan het meest doen, wanneer het nu de wereld in gaat. Het is een filosofisch reisverhaal afgewisseld met citaten van andere schrijvers.  Ik illustreer mijn boek  met gedetailleerde pentekeningen.

Het huisje waarin ik woon is multifunctioneel. De aangename wooncocon geeft mij  rust. Zo kan ik alles wat ik onderweg meemaak, al tijdens de reis tot het fundament van een verhaal smeden.

Het boek gaat over mijn eigen onafhankelijkheid en die van andere vrouwen en mannen. Het gaat over voorbijgangers, dorpelingen, boeren en kunstenaars. Het gaat over eeuwenoude dorpsfeesten en de eigen taal, die nog steeds overleeft, ondanks economische druk van buitenaf, ondanks dat er geen aandacht en geld voor is. Het is tragisch, dat al het geld naar de steden gaat, waar de ene nieuwe wijk na de andere wordt gebouwd, vol mensen die elkaar niet kennen en vaak niet eens willen kennen. Economische druk, die maakt dat kinderen verdwijnen uit de dorpen en boeren failliet gaan. Het maakt dat mensen werk doen zonder dat hun hart erbij is, en waardoor  ze  langzaam hun levenslust verliezen.  Maar nog altijd is er de vitale kern van mensen die het niet op zich laten zitten.

Mijn reis begint in Friesland en niet voor niks. Dit volk heeft nog altijd zijn eigenheid weten te bewaren en hun cultuur leeft nog steeds in de dorpen.

Vul hier het formulier in, wanneer je interesse hebt en geïnformeerd wil worden.

 

DRAKENLIEF

Het boek van Drakenlief is uitverkocht! Alles is met de hand uitgeschreven en opgetekend, voor het bij de drukker kwam. Degenen die één van de vijftig exemplaren hebben gekocht, mogen zich gelukkig prijzen met een uniek gesigneerd exemplaar. Er zal geen tweede druk komen.

Klik hier voor de blogs over Drakenlief

 

Zelfportret uit het boek.

.