Het boek: “Een tocht langs kantelende wegen”

Ik duw tegen mijn electromover, die mijn wandelhuisje trekt. Hij rolt steeds de weg af. Mijn wielen rollen verder en verder, over kantelende wegen, die de toenemende snelheid van ons verkeer in balans moeten houden.  Op scheve voet, al duwend, houd ik mijn treintje op de juiste helft van de weg.

Maar de kantelingen gaan verder dan de weg alleen, de tijd raast door als een op hol geslagen vliegwiel en het levenspad van vele mensen staat nu op kantelen. Op mijn reis praat ik met voorbijgangers en soms blijf ik langer staan, om verhalen uit te diepen en om me heen te kijken.

.

Het boek wordt meer dan 200 pagina’s dik en het manuscript ligt op dit moment bij uitgeverij Pepperbooks&Kluitman. Ongeveer half februari krijg ik te horen of ze er wat in zien.  Als het lukt is het mooi, zo niet, dan zoek ik een kleinere uitgever of publiceer het onder eigen beheer, de thema’s erin zijn actueel en tijdloos tegelijk, maar het boek kan het meest doen, wanneer het nu de wereld in gaat.

Mijn boek is een mengeling van gedachten, gebeurtenissen en beelden. Ik vertel hoe ik zelf in het leven sta, mijn dromen en wat er volgens mij gebeuren moet.  Het is een filosofisch reisverhaal afgewisseld met citaten van andere schrijvers.  Ik illustreer mijn boek  met gedetailleerde pentekeningen.

Crisis betekent kans. Dit is een tijd van crises, in het persoonlijke vlak en op maatschappelijk vlak. En mijn verhaal is met alles vervlochten. Dit is wat we nu nodig hebben, persoonlijke verhalen en openheid daarin, zodat we onszelf er in kunnen herkennen. Iedereen weet dat veel geld niet gelukkig maakt, dat vrienden belangrijker zijn dan spullen, dat je gelukkiger bent als je de tijd neemt voor wat je echt belangrijk vindt, dan wanneer je haastig het ene na het andere doel wilt bereiken. Maar hoe doe je dat? We kunnen leren van elkaar, alle verhalen bij elkaar kunnen ons laten zien wat werkt en wat niet werkt. Het laat ons zien hoe afscheid van dierbare dingen en ingesleten gewoontes, onze blik scherper maakt voor wat er nog meer op de wereld is. Het biedt nieuwe mogelijkheden, waar we nooit weet van hadden.

Het huisje waarin ik woon is multifunctioneel. De aangename wooncocon geeft mij  rust. Zo kon ik alles wat ik onderweg meemaakte, al tijdens de reis tot een verhaal smeden.

Het boek gaat over mijn eigen onafhankelijkheid en die van andere vrouwen en mannen. Het gaat over voorbijgangers, dorpelingen, boeren en kunstenaars. Het gaat over eeuwenoude dorpsfeesten en de eigen taal, die nog steeds overleeft, ondanks economische druk van buitenaf, ondanks dat er geen aandacht en geld voor is. Het is tragisch, dat al het geld naar de steden gaat, waar de ene nieuwe wijk na de andere wordt gebouwd, vol mensen die elkaar niet kennen en vaak niet eens willen kennen. Economische druk, die maakt dat kinderen verdwijnen uit de dorpen en boeren failliet gaan. Het maakt dat mensen werk doen zonder dat hun hart erbij is, en waardoor  ze  langzaam hun levenslust verliezen.  Maar nog altijd is er de vitale kern van mensen die het niet op zich laten zitten.

Mijn reis begint in Friesland en niet voor niks. Dit volk heeft nog altijd zijn eigenheid weten te bewaren en hun cultuur leeft nog steeds in de dorpen.

Vul hier het formulier in, wanneer je interesse hebt en geïnformeerd wil worden.

 

DRAKENLIEF

Het boek van Drakenlief is uitverkocht! Alles is met de hand uitgeschreven en opgetekend, voor het bij de drukker kwam. Degenen die één van de vijftig exemplaren heeft gekocht, mag zich gelukkig prijzen met een uniek gesigneerd exemplaar. Er zal geen tweede druk komen.

Klik hier voor de blogs over Drakenlief

.