“Langs kantelende wegen” is uit! Bestellen kan hier.

Het boek is uit! Het kost 17,50 excl. verzendkosten. Je kunt nu al bestellen. Mail naar info@uitgeverijlouise.nl of ga naar de site: http://uitgeverijlouise.nl/ Lees hieronder meer over de inhoud.

Heb je na het lezen een reactie? Mail me dan, tt.alowieke@gmail.com

.

Ik duw tegen de mover, die mijn wandelhuisje trekt. De stalen trekhond rolt steeds de weg af. Mijn wielen rollen verder en verder, over kantelende wegen, die de toenemende snelheid van ons verkeer in balans moeten houden.  Op scheve voet, al duwend, houd ik mijn treintje op de juiste helft van de weg.

Achterflap:

In Langs kantelende wegen beschrijf ik de veranderende wereld waarin ik leef. Ik verwerk pijn en verdriet en neem afscheid van alles waar ik aan gehecht was. Ik bouw mijn wooncocon op wielen. Het lot brengt mij in Friesland. Met mijn huis wandel ik over de wegen en voel me klein. Mijn bestaan maakt deel uit van een groot bewegend geheel, veranderend als de wolkenlucht boven mijn hoofd.

Ik trek naar het uiterste Noorden en reis door ’t Bildt. Verrassende ontmoetingen volgen elkaar op. Ik maak mijn eigen verhaal en verweef het met die van anderen. Ik kuier door, tot de bodem rijp is. Voor wat? Wensen en mogelijkheden vormen zich langzaam, al wandelend naar een onbekende toekomst.

Kaatsveld Weidum, een tekening uit het boek

Het huisje waarin ik woon is multifunctioneel. De aangename wooncocon geeft mij  rust. Zo kan ik alles wat ik onderweg meemaak, al tijdens de reis tot het fundament van een verhaal smeden.

Het boek gaat over mijn eigen onafhankelijkheid en die van andere vrouwen en mannen. Het gaat over voorbijgangers, dorpelingen, boeren en kunstenaars. Het gaat over eeuwenoude dorpsfeesten en de eigen taal, die nog steeds overleeft, ondanks economische druk van buitenaf, ondanks dat er geen aandacht en geld voor is. Het is tragisch, dat al het geld naar de steden gaat, waar de ene nieuwe wijk na de andere wordt gebouwd, vol mensen die elkaar niet kennen en vaak niet eens willen kennen. Economische druk, die maakt dat kinderen verdwijnen uit de dorpen en boeren failliet gaan. Het maakt dat mensen werk doen zonder dat hun hart erbij is, en waardoor  ze  langzaam hun levenslust verliezen.  Maar nog altijd is er de vitale kern van mensen die het niet op zich laten zitten.

Mijn reis begint in Friesland en niet voor niks. Dit volk heeft nog altijd zijn eigenheid weten te bewaren en hun cultuur leeft nog steeds in de dorpen.

Het is een Friese uitgeverij die ik gevonden heb, “Louise” genaamd. Eddy van der Noord is de man erachter. Er is in diverse opzichten een klik; de thema’s van het boek, de mensen die ik heb ontmoet, maar ook de tekeningen komen bij hem helemaal tot hun recht. ’t Bildt, het land waar ik doorheen trok, is een gebied waar hij graag vertoeft. Het is één van de drie plekken waar hij het meest mee heeft. Ik vind het leuk om met hem samen te werken en zijn vormgeefster is een echte vakvrouw, die mij tijdens het proces heeft doen verrassen. De cover wordt dus anders dan deze tijdelijke.
.
Uitgeverij Louise is een zelfstandige en ideële uitgeverij, opgericht in het voorjaar van 2010. Een uitgeverij die mooie boeken wil maken, boeken waarbij de menselijke maat voorop staat. Boeken die er toe doen, boeken waar mensen over nadenken en waar mensen iets bij voelen. Het maken van mooie, betrokken boeken is voor uitgeverij Louise belangrijker dan het maken van boeken gericht op winst.
.
Het belang van een levendige gemeenschap is in deze tijd iets waar we veel over praten. Maar ook hoe we omgaan met de aarde is een ding waar grondig over gesproken wordt. We hopen dat het boek iets kan betekenen. Dat het een kleine rimpeling kan veroorzaken in ons gezamenlijke vaarwater, en dat het een inspiratiebron kan zijn.
In oktober zal de boekpresentatie plaatsvinden. En dan kunnen jullie het boek van mij verwachten!
Mocht je meer mensen kennen die interesse hebben, dan kunnen die zich ook alvast inschrijven. Hoe eerder we het weten, hoe beter.
Jullie horen van me wanneer het zover is.

Vul hier het formulier in, wanneer je interesse hebt en geïnformeerd wil worden.

DRAKENLIEF

Het boek van Drakenlief is uitverkocht! Alles is met de hand uitgeschreven en opgetekend, voor het bij de drukker kwam. Degenen die één van de vijftig exemplaren hebben gekocht, mogen zich gelukkig prijzen met een uniek gesigneerd exemplaar. Er zal geen tweede druk komen.

Klik hier voor de blogs over Drakenlief

Zelfportret uit het boek.

.