14 gedachten over “Droomsporen en muizentekens

 1. Wat een mooie vraag: kan het wilde in mij overleven als ik nooit een risico hoef te nemen?
  Die neem ik een tijdje met me mee om op te kauwen en te broeden

  Like

 2. Prachtige tekening, Alowieke. Ik ben trouwens dol op muizen (behalve wanneer ze op zolder aan allerlei dingen gaan knagen, wat ze helaas doen, soms). En je tekst, handgeschreven, zo mooi, ook inhoudelijk. Ik krijg er kippenvel van en het ontroert me. Dat is altijd een teken dat iets raakt aan mijn gevoel voor waarheid. Ik denk ook dat je, wanneer je stilletjes in je wooncocon zit, je intu√Įtie op scherp kunt zetten en je antennes ‘aan’ staan. Een wijze vrouw ben je!

  Like

 3. Ja scherpstellen. Dat klopt helemaal! En muizen zijn boeiend om te volgen dat vind ik ook. Ze doen veel meer dan je denkt. Bouwen, doorkauwen en aanslepen!. En zo schattig en rampzalig tegelijk met die knaagtandjes. Alles moet fijn en klein. Dat heeft de natuur mooi bedacht. Ahum.. in de lente maar weer nieuwe sokken kopen.

  Like

 4. Mooi Alowieke! Zowel de tekst als de tekening. Ik moest ineens ook aan de tafel denken waar je toen op getekend had..ik weet niet waarom ik daaraan dacht. Via deze weg de beste wensen voor het komende jaar. Groet uit Jisp. Judith

  Like

 5. Wat mooi geschreven Alowieke! Ik deel je fascinatie voor muizen. En voor dromen. Wat bedoel je precies met ‘gescheiden ten bate van de wetenschap’?

  Like

  1. Wetenschap betekent onderscheiden. Je bestudeert iets specifieks, gewoonlijk met voorafgestelde vraag. Dat heeft ons veel gebracht. Goeie dingen en ook ellende. Want het kan niet zonder verbindend hart. Het holistisch denken,van inheemse volkeren, staat daar tegenover. Het weten dat alles met elkaar verbonden is. En de kennis daarvan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s